Sok lehetőségünk van, hogyan szerezzünk örömet másoknak

Rafael arkangyal műhelye egyet kínál ezek közül

 

Ikoníró műhelyünk az Egyház hatalmas hagyományából táplálkozva készíti és kínálja az ikonokat, melyek eredeti technológiával készülnek, és különleges alkalmakra értékes tárgyként ajándékozhatók.

 

1.                    Felhasznált anyagok és szimbolikájuk

Az ikon szimbolikája nagyon gazdag nemcsak színekben és ábrázolásban, hanem anyagokban is, amelyből készülnek. Mivel az Istentiszteletnek elválaszthatatlan része és kelléke, ezért természetesen a legjobb anyagokból készül, hogy az ember vele együtt és általa közösen dicsőítse a Teremtöt.

Szt. Maximus (hirdető / kijelentő) szerit a világ egy nagy kozmikus templom, amelyben az ember a pap. Így az ikon egyfajta mikrotemplom, amely összeköti a különböző részeit a látható világnak.

A fatábla és és lenvászon a növényi világot, a színek és a kréta az ásványi világot, a tojás és a zselatin pedig az állatvilágot jelképezik.

 

 

2.                    A tojástempera technikája

A tojássárgája vízzel higítva már ősrégtől fogva jó kötőanyaga a színeknek. Bár a XV. században fokozatosan kezdték olajjal helyettesíteni, néhány országban, mint pl. Görögországan és Oroszországban megmaradtak a tojástempera hagyománya mellett. Ezen festői technika nagy előnyét a régi mesterek fennmaradt művei igazolják, melyek a mai napig megtartották üdeségüket és az azóta változatlan színárnyalataikat. Az 500-600 éves ikonok színei a megsötétedett lakk letisztítása után a mai napig is gyönyörűek.

 

 

3.                    Falfestmények tojástemperával

A legrégibb időktől használatos volt a tojástempera a falfestészetnél is, az úgynevezett „secco” technikánál (száraz vakolaton). A falfestmény, mely főkent kápolnákba és evangelizációs központokba alkalmas, ezért a következő ajánlatunk. Ennél a megrendelésnél szükséges pár hónappal korábban egyeztetni, és ami nagyon fontos – az ép fal.

4.                    Szállítási és pénzügyi feltételek

Az ebben a katalógusban feltüntetett ikonok csak kínálatunk alapválasztékát tartalmazzák, melyet folyamatosan szeretnénk bőviteni az Önök egyéni kívánságai alapján. Egy-egy ikon elkészítése min. 3-4 hetet vesz igénybe.

Az ikont utánvétellel is postázhajtuk, de biztonsági okoból a személyes átvételt ajánljuk.

 

 

 

 

5.                    Az ár három tényezőtől függ, melyek a következők:

 

A.              nagyságtól

B.               a téma bonyolultságától (pl. több alak)

C.               az aranyozás mennyiségétől (a glória vagy az egész háttér is be lehet aranyozva)

 

Közelebbi információk személyesen, az interneten: dielna@ikona.sk   kaphatók.